tiistai 28. helmikuuta 2012

varustepostaus ratsastusvaatteistani

Heippa :)

Koska ulkonäköpostaukseni tulee myöhässä, päätin olla kiva ja toteuttaa toiseksi eniten ääniä saaneen erikoispostauksen tässä välissä, joka on siis varustepostaus. Kuvautin suunnilleen kaikki varusteet, joita käytän ratsastessa, ja jotka ovat siis ihan ratsastukseen tarkoitettu. En kuvannut muita vaatteita, joita käytän ratsastessa, sillä milloin millonkin käytän toppeja, t-paitoja ja pitkähihaisia tai huppareita. Kokosin kuitenkin kuvia, joissa mulla on eri "kokonaisuuksia" päällä, ja toivottavasti nekin auttavat vähän hahmottamaan kuinka yleensä tallille pukeudun :)

Näin yleisesti ensin tallipukeutumisestani..
En hirveästi katso, mitä päälleni laitan tallille mennessä, enkä ole yhtään varusteratsastajaryhmään kuuluvaa porukkaa. Olen ihminen, joka haluaa pukeutua vaatteisiin, jotka tuntuvat ja näyttävät mukavalta päällä, millään muulla ei ole merkitystä.
Ostan ratsastusvaatteita joskus Prismasta, joskus taas kunnon hevostarvikeliikkeistä. En koskaan katso vaatteen merkkiä, sillä ei ole koskaan mulle mitään merkitystä, oli se sitten ratsastusvaate tai muotivaate. Yritän ostaa aina mahdollisimman halvimman tuotteen, mutta joskus saatan satsata jonkin verran kalliimpaan. Esimerkiksi ratsastussaappaiden haluan olevan ihan kunnolliset.
Välillä haluan katsoa enemmän, mitä laitan tallille, esimerkiksi välillä haluan minun ja Bohemian olevan sävysävyyn ja valitsen kotoa sen väriset vaatteet, millaiset tulen laittamaan Bohemialle. Näin talvisin tosin en ikinä katso onko värit ristiriitaiset vai ei, kunhan on vain molemmilla kunnolla päällä!

Hankin todella harvoin uusia ratsastuvarusteita, ainoastaan silloin, kun vaate menee pieneksi tai se menee rikki.   Uusin ratsastusvaatteeni on farkkujen näköiset ratsastushousut, joihin olen ihan rakastunut ja ne on lempparini! Niitä käytän pääosin vain kunnon treeneissä sekä kilpailuissa, muut ovat sitten kotikäytössä sekä silloin, kun ratsastan ilman satulaa.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Beiget ratsastushousut, Eurohunter, ostettu Idän Ratsusta vuonna 2009. Nämä ovat kolmannet ratsastushousuni, jotka ostin ihan muuten vain toisten puolipaikkaisten rusehtavien housujen kaveriksi. Ovat olleet oikein pehmeät ja mukavat jalassa, ja tykkään sekä väristä että kuviosta (ei taida kovin hyvin näkyä kuvasta..).
Olivat muutaman vuoden kovassa käytössä, nykyään käytän enemmän ilman satulaa ratsastaessa ja hieman harvemmin.










Tässä ratsastuskuvassa näette vielä ne vanhimmat ratsastushousuni, jotka nykyään olen antanut nuoremmalle serkulleni.
Myin housut pääasiassa sen takia, että olivat ensinnäkin jo aika tiukat (varmaan ostettu vuonna 2006 :D) ja halusin ostaa uudet ratsastushousut tilalle.





--------------------------------------------------------------------------------------------

Lilaharmaaruudulliset ratsastushousut, HorZe, ostettu HorZen liikkeestä muistaakseni vuonna 2010. Tykkään todella paljon ruudullisista ratsastushousuista, en tiedä miksi, joten tykästyin näihin heti ne nähdessäni. No, väri ei ole ihan lempiväreihini kuuluvaa mutta menevät oivallisesti ratsastuskäytössä. Ovat hieman karheammat käyttää kun ylemmät ratsastushousut, sekä ovat lyhytmalliset, eli tarvitsee pitkän sukan jottei lahkeet lähde nousemaan ylöspäin. Housujen paikat ovat ärsyttävän "kovat", etenkin juuri pesusta tullessaan ne tuntuvat aivan kamalalta!
Pidän kuitenkin housuista paljon ja kaikesta huolimatta tykkään niitä käyttää.


---------------------------------------------------------------------------------------
Uusin housuostokseni, CRW:n farkkuiset ratsastushousut Hööksistä. Ostettu vuonna 2011.
Olen pitkään kuolannut farkkuisia ratsastushousuja, ja olin onnessani löytäessäni sekä kivannäköiset että mukavantuntuiset farkkuhousut. Olen tykännyt todella paljon käyttää näitä, ja pääosin pidän housuja kunnon treeneissä sekä kilpailuissa. Ilman satulaa olen housuja muutaman kerran testannut, mutta ovat todella liukkaat ja testikerralla tietenkin muksahdin selästä :D Siispä soveltuvat satularatsastukseen parhaiten.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Kuvassa kaikki ratsastussukkani. Kaikki näistä ovat ahkerasti käytössä, tosin pinkkimustaruskeita (alimmat oikealta) käytän enemmän kylmillä keleillä sillä ovat paksuimmat.

Koskaan en ratsasta ilman ratsastussukkia, pidän sukkia myös saappaita käyttäessäni. Jalat tuntuvat jotenkin "tyhjiltä" ilman niitä!

Sukkia on ostettu milloin mistäkin, esimerkiksi Prismasta, Hööksistä ja Puuilosta. Harmaat sukat ovat TuffRidersin, muista en tiedä.







---------------------------------------------------------------------------------

Talviratsastushanskat, muistaakseni ostettu Prismasta, tai sitten ihan hevosliikkeestä. Joka tapauksessa toimivat tehtävässään erinomaisesti ja ovat ihanan lämpimät kovilla pakkasilla. Hanskoissa on myös erinomaiset pidot, joten ohjat pysyvät hyvin käsissä ilman liukumista. Suosittelen kaikille :)






--------------------------------------------------------------------------------------
Hööksin nahkasaappaat Hickstead Horsehead, ostettu Hööksistä vuonna 2010.
Rakastan näitä saappaita, ovat ulkonäöllisesti mielestäni todella ihanat sekä tykkään myös niiden muotoilusta. Jalka sopii saappaisiin erinomaisesti, varsinkin nyt kun pohkeeni on hieman kasvanut. Alkuun pohjeosa oli hieman väljä. Nilkka on aika tiukka, muttei purista yhtään, mutta hirveästi kasvuvaraa ei ole.
Harmittavasti olen hävittänyt varren tuen, joten ovat nilkasta hieman taittuneet ja välillä kävellessä kantapään kohta menee vähän ruttuun. Muuten ei ole mitään moitittavaa, toimivat niin este -kuin kouluratsastuksessa.



-------------------------------------------------------------------------------------

Musta Euroliten ratsastuskypärä, ostettu Jokelan Lemmikkitarvikeliikkeestä (pahoittelut, ei omaa kuvaa, kaikki kuitenkin ovat nähneet kuvistani ;). Tykkään mallista, eikä ollut edes hirveän kallis (49€) muistaakseni. On toiminut hyvin ja tykkään tosi paljon :)

-------------------------------------------------------------------------------------

CRW:n talviratsastustakki, ostettu Hööksistä vuonna 2011.
Rakastan tätä takkia, se on todella lämmin ja aivan ihana päällä! Vaikka takki on XS, ja oma kokoni on yleensä takeissa ja paidoissa S, silti on suht löysä ja tilaa löytyy. Huppu on iso, joten kypäräkin mahtuu juuri ja juuri hupun alle.
Hinta oli siinä 30€ paikkeilla ja ostin takin samaan aikaan kun farkkuratsastushousut.
-------------------------------------------------------------------------------------

Ratsastusliivi, Eurohunter, ostettu Puuilosta.
Äitini osti tämän summanmutikassa mulle, ja olen kyllä tykännyt liivistä paljon. Väri on oikein kiva ja liivi on muutenkin tosi kiva päällä. Hieman nousee välillä, muuten ei moitittavaa. Käytän liiviä usein syksyisin, kun ilmat alkavat kylmetä.
-----------------------------------------------------------------------------------
Kannukset, ostettu Hippodomesta vuonna 2011. Ovat ponikokoa ja käytän ainoastaan kilpailuissa sekä joissain estetreeneissä.
-------------------------------------------------------------------------------------

Näiden ratsastuskamojen lisäksi omistan vielä muutamia ratsastusvarusteita, jotka ovat tällä hetkellä jossain tai ovat jääneet tallille (unohdan helposti tavaroita!). Tässä kuitenkin vielä lopuksi muutama kuva, jossa näette kesä/syysratsastushanskat (ruskeat Eurohunterin), mustat talviratastushanskat (Eurohunter) sekä mustan kiiltävän liivin, jota käytän keväisin.


Toivottavasti postaus miellytti ja saitte tästä jotain irti :) Kommentoikaa ihmeessä, se piristää aina, ja ainiin, kiitos yli 6OO LUKIJALLE!!!

37 kommenttia:

  1. Ihania vaatteita, oon kuolannu itekkin farkkuratsastushousuja mutten vielä oo saanu aikaseks ostaa semmosia, nätit nuo sun :) mä käytän aina ratsastussukkia, just tuosta syystä että jalat tuntuu jotenki tyhjiltä ilman niitä :D Ja vielä pakko sanoa että mullaki on tommoset pinkkimustaruskeet sukat. Niin ja noi saappaat! Ah kuinka ihanat :D Eipä mulla muuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, meillä on siis paljon yhteistä! Ja suosittelen kyllä noita farkkuratsastushousuja, ovat aivan ihanat :)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! :)
    minulla on kanssa tuollaiset sukat kuin ylärivissä eka ja toka oikeella. :)
    Itse tilasin ne jostain ns. "sukkafirmasta" :)
    Oon tykänny niistä tosi paljon kanssa! :)

    Sain tosi paljon uusia vinkkejä tästä sinun postauksesta! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeesti! Jee, hyvä jos sait jotain vinkkejä :)

      Poista
  3. Mä en ymmärrä miten joku voi käyttää liiviä kesälläkin? Mutta makunsa kullakin :'D Mulla tulee mittarin ollessa pakkasenkin puolella kuuma ja ratsastan aika usein pelkällä pitkähihaisella / hupparilla (maneesissa).

    Miten sulla on pysynyt väri noissa Horzen housuissa? Mulla oli joskus jotkut joista väri haaleni aika nopeasti, aluksi oli tummanruskearuudulliset punaisilla ääriviivoilla ruuduissa, mutta nykyään (en ole käyttänyt enää pitkään aikaan) ihan vaaleanruskeat ja punaisetkin viivat todella haaleat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käytä liiviä kesällä, jos meinaat viimeistä kuvaa, se on otettu syyskuun lopussa - lokakuun alussa, mutta tuolloin oli vain todella aurinkoinen päivä :)
      Itsekin on tultua talvellakin ratsastettua pelkällä hupparilla, eli kyllä tälläkin tytöllä tulee tosi helposti kuuma!

      En osaa sanoa kuinka väri pysyy, niissäkin ehkä ihan hieman väri haalistunut aikojen saatossa, muttei pahasti. En pese ratsastushousuja mitenkään hirveän usein, ainoastaan silloin jos löystyvät tosi paljon (välillä tätä tapahtuu mikäli housuja käytetty pitkään) tai kun ovat oikeasti likaiset.

      Poista
  4. Tykkään tosi paljon sun vaatteista, mutta saappaat on kyllä niin hienot! Kiva postaus!

    VastaaPoista
  5. Kiva kun toteutit tänkin erikoispostauksen :) Itse muistaakseni äänestinkin tätä!

    Ja oon harkinnut tilaavani nuo samat saappaat :)

    VastaaPoista
  6. Tosi hienosti kirjotettu postaus :) Noi saappaat on tosi hienot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana postaus Emmi! Kiva kun kerrankin joku blogin kirjoittaja ei välitä ratsastusmerkistä (paitsi Kaktu:D) kun aina törmään vaan niihin blogeihin jotka esittelevät 300 euron hanskojaan. Mutta, ihana postaus kuitenkin ja näytät tosi kauniilta noissa kuvissa! :)

      Poista
  7. Tosi kiva postaus! Vitsi, määki haluan tuommoset ratsastus housut [ne farkkuset].
    Muttakun mulla on tällä hetkellä vielä todella hyväkuntoset (tosin vähän nukkaantuneet) kokopaikka housut, että mitäs turhia vielä uusia ostelemaan ? Ja täälläkin ne maksavat jotain lähelle 70e niin ei raha puussa kasva :D

    VastaaPoista
  8. Tää oli tosi kiva!:) Mulla itellänikin on noi eurohunterin ja horzen housut ja tommoset sukat mitkä on tossa oikeella ja keskellä alhaalla :DDD
    Mäkään en välitä ratsastusvaatteitteni hinnasta, ostan aina mahdollisimman halvalla!;D

    VastaaPoista
  9. ja lisäks mulla on tommone eurohunterin liivi mut ruskee pinkki:DD

    VastaaPoista
  10. Ihania noi ratsastushousut. Mä kans tykkään TOSi paljon ruudullisista housuista, mutta joudun ostamaan uudet ku vanhat alkaa olla jo aika karmeessa kunnossa. Prismasta on mun kaikki ratsastusvarusteet.

    VastaaPoista
  11. Argh kuinka kivan näköset farkkuratsastushousut ! D: minäkin oon katellu semmosia mutta ei oo vielä osunu kohdalle sopivia. Itsekään en hirveesti ole merkkien perään, kunhan näyttää ja tuntuu itsestä hyvälle.

    VastaaPoista
  12. Ihana postaus! näitä lisää :)

    VastaaPoista
  13. Tosi kivoja tallivaatteita! :-----3 Vaikuttaa mukavilta noi farkkujen näköset ratsastushousut. :---)

    VastaaPoista
  14. Sä sopisit malliks :)) Ihana postaus + ihania vaatteita !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopisit johonkin Horzen tai jonkun muun kuvastoon!::) sopisit niiiin hyvin ku oot tommonen keijukainen!:)♥

      Poista
    2. Voi että, kiitos :) Et ole ainoa joka sanoo että sopisin kuvastomalliksi :D

      Poista
  15. Mistä löysit sun vuokraponit? =D Taisiis että laitoitko johonkin ilmotuksen vai vaan hevostalli.netistä satuit löytämään? :)

    Kiva postaus!

    VastaaPoista
  16. Heips! Nyt on ihan pakko kysyä, että menikö sulla ratsastushousut ihan koppuraiseks ku pesit? :D Ite pitäs omat pestä, mut en ole vielä uskaltautunut ;) Sulla on aivan ihana tää blogi! Tykkään tosi paljon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuten tuossa lilaharmaiden housujen kohdalla lukee, pesun jälkeen ne ovat vähän "kovat" mutta käytössä taas pehmenee :)

      Poista
  17. ihanat noi horzen lilaruudulliset housut :) oon ettiny pitkää mut ei kellään oo niitä myynnissä :/

    VastaaPoista
  18. samaa mieltä, sä voisit olla hyvä malli :D

    VastaaPoista
  19. Ihanat nuo sun saappaat! Oon ittekki niitä jo jonkin aikaa kuolannu ;)

    VastaaPoista
  20. Tiiätkö et myydänkö noita sun saappaaita enää hööksil sillä kesäl oli viel liikkees vantaal, mut nyt ku katoin nettisivuilta niin ei enää ole. Että tiiätkö et onko enää liikkeessä?

    VastaaPoista
  21. Saako tommosta talviratsastustakkii enää sieltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen aika varma ettei enää saa, kun tulee niin paljon uusia malleja aina kauppaan kuin kauppaan :/

      Poista